Jogurtovo-masový kebab
55 min.
Ingredience
- 500gramůMaso mleté - mix
- 1kusCibule
- 4stroužkyČesnek
- 4kusyFeferony
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaMáta
- 2lžíceKokos - mletý (Kopra)
- 4lžíceJogurt bílý
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1lžíceMandle
- 1lžíceMouka čočková
- 1špetkaSůl
- 2lžičkyKardamom
- 3lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaGaram masala
- 0,25lžičkaHřebíček
- Horké koření [39441]
- 0,25lžičkaHřebíček
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 2lžičkyKardamom
- 2lžičkyKmín celý
- 4lžičkyKoriandr celý
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSkořice celá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
45 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli, česnek i feferonky nadrobno nasekáme a orestujeme v rozpáleném oleji. Přidáme koření, mandle, osolíme a smažíme ještě cca 4 minuty. Vmícháme maso, rozvařený kokos i čočkovou mouku a dusíme cca 15 minut.
- 2Směs necháme vychladnout, přidáme nadrobno nasekanou petrželku a důkladně promícháme. Ze směsi tvoříme větší kuličky, uprostřed uděláme hluboké důlky. Jogurt rozšleháme, mírně osolíme a vmícháme na jemno sekanou mátu. Ochucený jogurt rozdělíme po lžičkách do důlků, koule uzavřeme a osmažíme na rozpáleném oleji.
- 3Horké koření [39441]:
- 4koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.