Jogurtovo-masový kebab

55 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
45 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli, česnek i feferonky nadrobno nasekáme a orestujeme v rozpáleném oleji. Přidáme koření, mandle, osolíme a smažíme ještě cca 4 minuty. Vmícháme maso, rozvařený kokos i čočkovou mouku a dusíme cca 15 minut.
  • 2
    Směs necháme vychladnout, přidáme nadrobno nasekanou petrželku a důkladně promícháme. Ze směsi tvoříme větší kuličky, uprostřed uděláme hluboké důlky. Jogurt rozšleháme, mírně osolíme a vmícháme na jemno sekanou mátu. Ochucený jogurt rozdělíme po lžičkách do důlků, koule uzavřeme a osmažíme na rozpáleném oleji.
  • 3
    Horké koření [39441]:
  • 4
    koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.