Jogurtový dresink k bramborovému salátu
70 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 750gramůBrambory
- 150mililitrůVývar z hovězích kostí
- 40gramůŘedkvička
- 50gramůŘeřicha
- 1kusChilli paprička
- 60mililitrůDýňová semínka
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 60mililitrůCitronová šťáva
- 100gramůJogurt bílý
- 30mililitrůMandarinky
- 1lžičkaKřen
- 10gramůMed včelí
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
- 2lžíceKapary
- 20gramůOkurky nakládané
- 1kusJablka
- 40gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
23 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
8 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, které zalijeme horkým vývarem. Cibuli rozkrájíme na kolečka. Jablko nakrájíme na kostičky. Okurku nakrájíme na kostičky. Očištěné ředkvičky nastrouháme na plátky. Vychladlé brambory slijeme a v salátové míse promícháme s jablkem, cibulí, okurkou, ředkvičkami, výhonky, kapary a chilli papričkou.
- 2Na suché pánvi opražíme dýňová semínka a smícháme je s 1 lžící oleje, solí a cayenským pepřem. Zbývající olej dobře rozmícháme s citronovou šťávou, jogurtem, mandarinkovou šťávou a křenem. Okořeníme solí, cayenským pepřem a medem. Salát promícháme nejprve s dresinkem, potom vmícháme dýňová semínka a necháme 30 minut proležet. Podáváme ozdobené pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.