Jogurtový dresink k bramborovému salátu

70 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
23 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
8 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, které zalijeme horkým vývarem. Cibuli rozkrájíme na kolečka. Jablko nakrájíme na kostičky. Okurku nakrájíme na kostičky. Očištěné ředkvičky nastrouháme na plátky. Vychladlé brambory slijeme a v salátové míse promícháme s jablkem, cibulí, okurkou, ředkvičkami, výhonky, kapary a chilli papričkou.
  • 2
    Na suché pánvi opražíme dýňová semínka a smícháme je s 1 lžící oleje, solí a cayenským pepřem. Zbývající olej dobře rozmícháme s citronovou šťávou, jogurtem, mandarinkovou šťávou a křenem. Okořeníme solí, cayenským pepřem a medem. Salát promícháme nejprve s dresinkem, potom vmícháme dýňová semínka a necháme 30 minut proležet. Podáváme ozdobené pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.