Kachna italská
185 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 500gramůRajčata
- 3stroužkyČesnek
- 2lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 250gramůŠpagety
- 3litryVoda pitná
- 1lžíceOlej olivový
- 150gramůŠunka uzená
- 100gramůSýr Parmezán
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůSádlo škvařené
- 2lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaSolamyl
- 1kusKachna mražená
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1859 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
162 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme rajčata. Křížem na nich nařízneme slupku, spaříme je ve vroucí vodě, oloupeme, překrájíme na čtvrtky a vymačkáme.
- 2V kastrolku rozpustíme máslo, přidáme rajčata s prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a necháme na kraji plotny „táhnout“ po celou dobu pečení kachny. Nevaříme!
- 3Špagety uvaříme v osolené vodě s 1 lžící oleje. Uvařené propláchneme studenou vodou a dáme okapat. Šunku nakrájíme na kostičky, nastrouháme sýr, špagety překrájíme, přidáme vejce, špetku soli a pepře a vše promícháme.
- 4Z kachny odsekneme konce křídel, omyjeme ji, osušíme, ze všech stran důkladně osolíme, naplníme špagetovou nádivkou a zašijeme. Kachnu dáme do pekáče, přelijeme sádlem a ve středně vyhřáté troubě pečeme bez podlévání vodou přibližně 2 hodiny.
- 5Hotovou kachnu přendáme do jiné nádoby, tuk v pekáči vysmahneme, polovinu sádla slijeme do hrnku, šťávu zalijeme trochou vody a přivedeme do mírného varu. Nožem oškrábeme přípečky na stranách pekáče, na lžíci rozmícháme trochu vody s malým množstvím solamylu, chvilku povaříme a tím šťávu slabě zahustíme.
- 6Z kachny odstraníme nitě a rozdělíme ji na porce, které položíme na talíř, obložíme nakrájenou nádivkou a přelijeme vypečenou šťávou.
- 7Na porce navršíme rajčata a posypeme petrželkou. Jinou přílohu nepodáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.