Kachna na citronu
65 min.
Ingredience
- 800gramůKachní stehna
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 30gramůCitronová kůra
- 80gramůMandle
- 60mililitrůMed včelí
- 8gramůAnýz mletý
- 10mililitrůOmáčka sójová
- 5gramůZázvor mletý
- 9gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 4stroužkyČesnek
- 200gramůPórek
- 40gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
837 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
54 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1V hrnci smícháme med, anýz, zázvor, sójovou omáčku, citronovou šťávu a kůru. Vaříme 10 minut na mírném ohni, potom scedíme a čirou tekutinu vaříme do zhoustnutí. Kachní stehna očistíme, osušíme a potřeme bohatě vzniklou marinádou. Osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji ve woku opékáme 10 minut z každé strany. V průběhu opakovaně potíráme marinádou. Zatím na jiné pánvi na rozehřátém másle osmažíme nasekaný česnek, pórek nakrájený na šikmé pruhy a mandle. Podáváme jako přílohu k hotové kachně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.