Kachna na pomerančích s mandlovými kroketami

115 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1557 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
66 g
Sacharidy
196 g
Vláknina
13 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z kachny odstraníme poslední část křídel, očistíme ji, omyjeme, nakrájíme na 6 porcí, které částečně vykostíme.
  • 2
    Porce kachny vhodíme do hrnce se studenou vodou, rychle zahřejeme na 90°C a ihned scedíme.
  • 3
    V hluboké pánvi rozpálíme 100 g másla, porce dorůžova osmahneme, přilijeme suché bílé víno a 100 ml vody, osolíme, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme doměkka.
  • 4
    Pomeranče umyjeme kartáčkem pod tekoucí vodou a seřízneme z nich malým nožem co nejtenčí vrstvičku kůry. Tu nakrájíme na nudličky, povaříme 5 minut ve 1/4 l slané vody a scedíme.
  • 5
    Pomeranče oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka, z kterých odstraníme zrníčka, lehce je poprášíme paprikou a nahřejeme na pánvi s rozehřátým máslem (zbylých 60 g).
  • 6
    Do pánve s kachnou přidáme kečup a pomerančovou kůru, přivedeme k varu, zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody a chvilku povaříme.
  • 7
    Na talíř klademe porce kachny přelité omáčkou, na ně navršíme plátky pomerančů a obložíme mandlovými kroketami.
  • 8
    Mandlové krokety [56435]:
  • 9
    Brambory oloupeme, uvaříme ve slané vodě, ihned scedíme a prolisujeme do kastrolku. Přidáme přeškvařené máslo (bez vody), na plotně vařečkou 2 minuty propracováváme, přidáme žloutky a vypracujeme na tuhou hmotu. Tu necháme vystydnout, pak z ní na vále utvoříme 12 válečků, které obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve směsi strouhaných mandlí a strouhanky.
  • 10
    Takto připravené krokety smažíme na oleji dozlatova a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.