Kachna na pomerančích s mandlovými kroketami
115 min.
Ingredience
- 1lžíceSůl
- 3kusyPomeranče
- 300mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaSolamyl
- 120gramůKečup
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1,5litryVoda pitná
- 1kusKachna domácí
- 75gramůMáslo čerstvé
- Mandlové krokety [56435]
- 600gramůBrambory
- 60gramůMandle
- 50gramůStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 1kusVejce slepičí
- 1,5litryVoda pitná
- 650lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 75gramůMáslo čerstvé
- 200gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1557 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
66 g
Sacharidy
196 g
Vláknina
13 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Z kachny odstraníme poslední část křídel, očistíme ji, omyjeme, nakrájíme na 6 porcí, které částečně vykostíme.
- 2Porce kachny vhodíme do hrnce se studenou vodou, rychle zahřejeme na 90°C a ihned scedíme.
- 3V hluboké pánvi rozpálíme 100 g másla, porce dorůžova osmahneme, přilijeme suché bílé víno a 100 ml vody, osolíme, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme doměkka.
- 4Pomeranče umyjeme kartáčkem pod tekoucí vodou a seřízneme z nich malým nožem co nejtenčí vrstvičku kůry. Tu nakrájíme na nudličky, povaříme 5 minut ve 1/4 l slané vody a scedíme.
- 5Pomeranče oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka, z kterých odstraníme zrníčka, lehce je poprášíme paprikou a nahřejeme na pánvi s rozehřátým máslem (zbylých 60 g).
- 6Do pánve s kachnou přidáme kečup a pomerančovou kůru, přivedeme k varu, zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody a chvilku povaříme.
- 7Na talíř klademe porce kachny přelité omáčkou, na ně navršíme plátky pomerančů a obložíme mandlovými kroketami.
- 8Mandlové krokety [56435]:
- 9Brambory oloupeme, uvaříme ve slané vodě, ihned scedíme a prolisujeme do kastrolku. Přidáme přeškvařené máslo (bez vody), na plotně vařečkou 2 minuty propracováváme, přidáme žloutky a vypracujeme na tuhou hmotu. Tu necháme vystydnout, pak z ní na vále utvoříme 12 válečků, které obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve směsi strouhaných mandlí a strouhanky.
- 10Takto připravené krokety smažíme na oleji dozlatova a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.