Kachna pečená s armaňakem
110 min.
Ingredience
- 15gramůSůl
- 3gramyKmín drcený
- 60gramůCibule
- 60gramůKarotka
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 40gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůVíno bílé
- 3gramyTymián čerstvý
- 10gramůPetržel - nať
- 10gramůŠalvěj čerstvá
- 800gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 1600gramůKachna mražená
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 100mililitrůKoňak Armaňak
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1019 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
77 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kachnu omyjeme, ochutíme solí, kmínem a potřeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky, karotku na kolečka, petrželku posekáme.
- 2V pekáčku rozpustíme lžíci másla, přidáme cibuli, žampiony a karotku, osmahneme, zaprášíme troškou mouky, přiložíme kachnu, podlijeme vínem, armaňakem a dáme péct. Jakmile se víno s armaňakem vyvaří asi z poloviny, přilijeme vývar, ochutíme tymiánem, drceným česnekem, petrželkou a šalvějí. Kachnu dopečeme, občas podlijeme vodou a potřeme maso vypečeným tukem.
- 3Upečenou kachnu naporcujeme a podáváme s vařenými těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.