Kachna pečená s pomerančem
130 min.
Ingredience
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 10gramůŠalvěj čerstvá
- 220gramůPomeranče
- 15gramůSkořice celá
- 3stroužkyČesnek
- 150mililitrůVoda pitná
- 1400gramůKachna domácí
- 40gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
770 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
73 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a vykuchanou kachnu potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Velký pomeranč rozpůlíme, jednu půlku vložíme kachně do břišní dutiny, přidáme posekanou šalvěj, celou skořici, celý česnek, dutinu uzavřeme a zpevníme párátkem. Kachnu vložíme do pekáče, dáme do vyhřáté trouby péct, asi po 45 minutách přidáme do výpeku druhou polovinu pomeranče, podle potřeby podlijeme vodou a dopečeme. Z výpeku sebereme přebytečný tuk.
- 2Kachnu naporcujeme, skořici vyhodíme, pomeranče nakrájíme na malé kousky, smícháme s výpekem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
trribulus
st 2. 4. 2014
Osobně kombinace masa a ovoce moc ráda nemám, ale v tomto případě se to k sobě hodí a může to být výborné.