Kachna pečená s pomerančem

130 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
770 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
73 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a vykuchanou kachnu potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Velký pomeranč rozpůlíme, jednu půlku vložíme kachně do břišní dutiny, přidáme posekanou šalvěj, celou skořici, celý česnek, dutinu uzavřeme a zpevníme párátkem. Kachnu vložíme do pekáče, dáme do vyhřáté trouby péct, asi po 45 minutách přidáme do výpeku druhou polovinu pomeranče, podle potřeby podlijeme vodou a dopečeme. Z výpeku sebereme přebytečný tuk.
  • 2
    Kachnu naporcujeme, skořici vyhodíme, pomeranče nakrájíme na malé kousky, smícháme s výpekem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
trribulus
st 2. 4. 2014
Osobně kombinace masa a ovoce moc ráda nemám, ale v tomto případě se to k sobě hodí a může to být výborné.