Kachna s třešněmi
240 min.
Ingredience
- 175gramůTřešně sušené
- 2,5kilogramyKachna domácí
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCibule
- 375mililitrůVíno bílé
- 1kusBobkový list
- 7gramůPetržel - nať
- 7gramůCeler - nať
- 7gramůTymián čerstvý
- 7gramůRozmarýn čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceCukr třtinový
- 3lžíceKachní sádlo
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2256 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
197 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Třešně zalijeme horkou vodou a necháme odstát.
- 2Mrkev oloupeme a nakrájíme na velké kusy.
- 3Cibuli přepůlíme.
- 4Svážeme si kytici z bylinek: z bobkového listu, celerové nati, petrželky, tymiánu a rozmarýnu.
- 5Kachnu omyjeme a spolu s mrkví, olejem a cibulí dáme do pekáčku. Pečeme nezakryté na 140 °C asi hodinu.
- 6Přidáme víno, vyjmeme kachnu, pořádně promícháme. Snažíme se setřít všechny výpeky zespodu pekáčku. Kachnu zatím osolíme a opepříme ze všech stran. Vrátíme ji do pekáčku a přilijeme vodu. Přidáme i kytici bylinek a pečeme ještě 2 hodiny. Občas kachnu otočíme.
- 7Teplotu zvýšíme na 200 °C a pečeme ještě 30 minut.
- 8Poté vyjmeme zeleninu a bylinky z pekáče.
- 9Třešně slijeme a zalijeme je 175 ml výpeku z kachny. Toto svaříme na plotně, aby vznikla omáčková směs. Trvá to tak 15 minut.
- 10Kachnu podáváme s třešňovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.