Kachna s třešněmi

240 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2256 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
197 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Třešně zalijeme horkou vodou a necháme odstát.
  • 2
    Mrkev oloupeme a nakrájíme na velké kusy.
  • 3
    Cibuli přepůlíme.
  • 4
    Svážeme si kytici z bylinek: z bobkového listu, celerové nati, petrželky, tymiánu a rozmarýnu.
  • 5
    Kachnu omyjeme a spolu s mrkví, olejem a cibulí dáme do pekáčku. Pečeme nezakryté na 140 °C asi hodinu.
  • 6
    Přidáme víno, vyjmeme kachnu, pořádně promícháme. Snažíme se setřít všechny výpeky zespodu pekáčku. Kachnu zatím osolíme a opepříme ze všech stran. Vrátíme ji do pekáčku a přilijeme vodu. Přidáme i kytici bylinek a pečeme ještě 2 hodiny. Občas kachnu otočíme.
  • 7
    Teplotu zvýšíme na 200 °C a pečeme ještě 30 minut.
  • 8
    Poté vyjmeme zeleninu a bylinky z pekáče.
  • 9
    Třešně slijeme a zalijeme je 175 ml výpeku z kachny. Toto svaříme na plotně, aby vznikla omáčková směs. Trvá to tak 15 minut.
  • 10
    Kachnu podáváme s třešňovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.