Kachní bujon s růžičkovou kapustou
150 min.
Ingredience
- Bujon z kachny [29086]
- 1kusBobkový list
- 4kusyCibule
- 1lžíceNové koření celé
- 1lžícePepř černý celý
- 200gramůCeler bulvový
- 1kusPetržel kořen
- 0,5lžíceSůl
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 3lžíceHusí sádlo
- 150gramůJátra kuřecí
- 150gramůKuřecí srdíčka
- 3kusyRajčata
- 4decilitryVíno červené
- 8decilitrůVoda pitná
- 2kusyMrkev kořen
- 150gramůŽaludky drůbeží
- 1kilogramKachna mražená
- 200gramůKachní prsa
- 0,5litrPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 200gramůKapusta růžičková
- 4kusyCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1640 kcal
Bílkoviny
76 g
Tuky
119 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
12 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1V pánvi na másle osmahneme omytou lahůdkovou cibulku pokrájenou na kroužky a omytá kachní prsa pokrájené na nudličky.
- 2Krátce je ještě podusíme a přidáme do 0,5 l bujonu s 0,5 l černého piva, ochutíme solí a pepřem.
- 3Růžičkovou kapustu očistíme, omyjeme a přidáme do polévky. Vše vaříme přibližně 15 minut, pak do polévky přimícháme nastrouhaný tvrdý sýr a podáváme.
- 4Bujon z kachny [29086]:
- 5Očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme a dáme ji do většího hrnce.
- 6Důkladně si omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky a přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme 1 lžíci celého pepře, 1 lžíci nového koření, 1 bobkový list, sůl a vaříme 100 minut. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat.
- 7Mezitím si očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle všechnu zeleninu asi 10 minut podusíme a přidáme ji do vody k masu.
- 8Šalvějové lístky omyjeme a přibližně 15 minut před dokončením je přiložíme do polévky.
- 9Hotový vývar scedíme. Dáme vychladnout a pak ho necháme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme).
- 10Obrané pokrájené maso z kachny můžeme podávat v čistém, znovu ohřátém bujonu, nebo bujon použijeme k vaření různých variací polévek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.