Kachní bujon s růžičkovou kapustou

150 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1640 kcal
Bílkoviny
76 g
Tuky
119 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
12 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi na másle osmahneme omytou lahůdkovou cibulku pokrájenou na kroužky a omytá kachní prsa pokrájené na nudličky.
  • 2
    Krátce je ještě podusíme a přidáme do 0,5 l bujonu s 0,5 l černého piva, ochutíme solí a pepřem.
  • 3
    Růžičkovou kapustu očistíme, omyjeme a přidáme do polévky. Vše vaříme přibližně 15 minut, pak do polévky přimícháme nastrouhaný tvrdý sýr a podáváme.
  • 4
    Bujon z kachny [29086]:
  • 5
    Očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme a dáme ji do většího hrnce.
  • 6
    Důkladně si omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky a přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme 1 lžíci celého pepře, 1 lžíci nového koření, 1 bobkový list, sůl a vaříme 100 minut. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat.
  • 7
    Mezitím si očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle všechnu zeleninu asi 10 minut podusíme a přidáme ji do vody k masu.
  • 8
    Šalvějové lístky omyjeme a přibližně 15 minut před dokončením je přiložíme do polévky.
  • 9
    Hotový vývar scedíme. Dáme vychladnout a pak ho necháme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme).
  • 10
    Obrané pokrájené maso z kachny můžeme podávat v čistém, znovu ohřátém bujonu, nebo bujon použijeme k vaření různých variací polévek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.