Kachní bujon s tortellini

160 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1387 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
111 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Růžičkovou kapustu očistíme, omyjeme a přidáme do 1 litru kachního bujonu.
  • 2
    Když přijde bujon k varu, přimícháme sůl, pepř, tortellini plněné masem a pomalu vaříme přibližně 15 minut.
  • 3
    Polévku podáváme s omytou, drobně pokrájenou řeřichou.
  • 4
    Bujon z kachny [29086]:
  • 5
    Očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme a dáme ji do většího hrnce.
  • 6
    Důkladně si omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky a přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme 1 lžíci celého pepře, 1 lžíci nového koření, 1 bobkový list, sůl a vaříme 100 minut. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat.
  • 7
    Mezitím si očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle všechnu zeleninu asi 10 minut podusíme a přidáme ji do vody k masu.
  • 8
    Šalvějové lístky omyjeme a přibližně 15 minut před dokončením je přiložíme do polévky.
  • 9
    Hotový vývar scedíme. Dáme vychladnout a pak ho necháme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme).
  • 10
    Obrané pokrájené maso z kachny můžeme podávat v čistém, znovu ohřátém bujonu, nebo bujon použijeme k vaření různých variací polévek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.