Kachní bujon se sladkou rýží
155 min.
Ingredience
- Bujon z kachny [29086]
- 1kusBobkový list
- 200gramůCeler bulvový
- 1kusCibule
- 3lžíceHusí sádlo
- 150gramůJátra kuřecí
- 150gramůKuřecí srdíčka
- 2kusyMrkev kořen
- 1lžíceNové koření celé
- 1lžícePepř černý celý
- 1kusPetržel kořen
- 3kusyRajčata
- 0,5lžíceSůl
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 4decilitryVíno červené
- 8decilitrůVoda pitná
- 150gramůŽaludky drůbeží
- 1kilogramKachna mražená
- 250gramůKachní prsa
- 200gramůAvokádo
- 100gramůRýže jasmínová
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř citronový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1027 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
82 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omytá kachní prsa pokrájíme na nudličky. Avokádo omyjeme, oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na osminky.
- 21 litr kachního bujonu přivedeme k varu, přidáme do něj pokrájené maso, které při mírné teplotě vaříme 10 minut, přidáme voňavou (jasmínovou) rýži, přimícháme kokosovou smetanu a avokádo. Vše vaříme ještě 5 minut (maso by už mělo být měkké). Polévku dochutíme solí, pepřem, 2 lžícemi citronové šťávy, promícháme a podáváme.
- 3Bujon z kachny [29086]:
- 4Očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme a dáme ji do většího hrnce.
- 5Důkladně si omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky a přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme 1 lžíci celého pepře, 1 lžíci nového koření, 1 bobkový list, sůl a vaříme 100 minut. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat.
- 6Mezitím si očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle všechnu zeleninu asi 10 minut podusíme a přidáme ji do vody k masu.
- 7Šalvějové lístky omyjeme a přibližně 15 minut před dokončením je přiložíme do polévky.
- 8Hotový vývar scedíme. Dáme vychladnout a pak ho necháme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme).
- 9Obrané pokrájené maso z kachny můžeme podávat v čistém, znovu ohřátém bujonu, nebo bujon použijeme k vaření různých variací polévek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.