Kachní citronová polévka

150 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1576 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
120 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
9 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chemicky neošetřené citrony omyjeme, osušíme a nastrouháme 1 lžíci kůry. Pak vymačkáme do sklenice šťávu. Omytou petrželku pokrájíme nadrobno. Hrozinky omyjeme.
  • 2
    Omytá kachní prsa bez kůže nakrájíme na nudličky, promícháme je se solí, pepřem a chilli. V hrnci rozpálíme olej a maso dozlatova orestujeme, přidáme hrozinky, citronovou kůru, polijeme citronovou šťávou a promícháme. Přilijeme litr kachního bujonu, dochutíme solí a krátce, asi 6 minut pomalu povaříme.
  • 3
    Přimícháme petrželku a podáváme.
  • 4
    Bujon z kachny [29086]:
  • 5
    Očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme a dáme ji do většího hrnce.
  • 6
    Důkladně omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky, přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme 1 lžíci celého pepře, 1 lžíci nového koření, 1 bobkový list, sůl a vaříme 100 minut. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat.
  • 7
    Mezitím očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle všechnu zeleninu asi 10 minut podusíme, přidáme ji do vody k masu.
  • 8
    Šalvějové lístky omyjeme, přibližně 15 minut před dokončením je přiložíme do polévky.
  • 9
    Hotový vývar scedíme. Dáme vychladnout a necháme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme).
  • 10
    Obrané pokrájené maso z kachny můžeme podávat v čistém, znovu ohřátém bujonu nebo bujon použijeme k vaření různých variací polévek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.