Kachní guláš pikantní
80 min.
Ingredience
- 1000gramůKachna divoká
- 200gramůCibule
- 120gramůMáslo čerstvé
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 1000mililitrůVoda pitná
- 30gramůMrkev kořen
- 30gramůPetržel kořen
- 30gramůCeler bulvový
- 40gramůMouka polohrubá
- 150gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 60gramůOlivy nakládané
- 100mililitrůVíno bílé
- 50mililitrůMartell cognac
- 15gramůPetržel kudrnka
- 600gramůBrambory vařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
25 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a vykuchanou divokou kachnu vykostíme, maso nakrájíme na kostky, z kostí, mrkve, petržele, celeru a kousku cibule připravíme vývar. Zbytek cibule nakrájíme nadrobno, nakládaná rajčata a nakládané olivy scedíme, petrželku posekáme na jemno.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme do zlatova, přidáme kachní maso, osmažíme, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru z kachních kostí a dusíme, až se šťáva vysmahne na tuk. Zaprášíme moukou, podlijeme zbytkem vývaru, přilijeme bílé víno, koňak, přidáme scezená rajčata, olivy, pokrájenou zeleninu z vývaru, přimícháme posekanou petrželku a dodusíme.
- 3Guláš rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.