Kachní játra se smrži a bramborovou kaší

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
32 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Vápník
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka a slijeme. Ještě teplé brambory propasírujeme nebo rozšťoucháme a postupně k nim přidáváme horkou smetanu (nebo plnotučné mléko) a vychlazené máslo (100g.) Důkladně vše rozmícháme, v případě potřeby kaši přisolíme.
  • 2
    Plátky foie gras osolíme a opepříme, obalíme zlehka v mouce a zprudka opečeme na pánvi.
  • 3
    Smrže dobře promyjeme pod tekoucí vodou (zvlášť dobře myjeme klobouky – v jejich záhybech často zůstávají zrnka písku či nečistot), orestujeme je na zbylém másle na pánvi, osolíme, opepříme a krátce podusíme.
  • 4
    Smrže podáváme společně s opečenými plátky jater a bramborovou kaší. Na talíři dozdobíme čerstvou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.