Kachní játra se zeleninou s rozinkovou omáčkou

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
21 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachní játra nakrájíme na plátky, opepříme, osolíme, vložíme do rozpálené pánve bez tuku a opékáme z obou stran dohněda. Játra vyjmeme z pánve a tuk, který pustila, v ní ponecháme. Květák nařežeme na malé růžičky, šalotku nakrájíme nadrobno, kuličky hroznů rozkrojíme napůl, vydlabeme semínka, kůru z pomeranče nastrouháme. Do pánve s tukem nasypeme květák, scezenou kukuřici, hrášek, hrozny, šalotku, orestujeme, zalijeme vínem, přidáme pomerančovou kůru a dusíme, dokud se tekutina neodpaří, nyní přimícháme kousek másla, necháme roztavit a zeleninu osolíme a opepříme.
  • 2
    Do rendlíku nalijeme jablečný ocet, vodu a přidáme rozinky. Zvolna vaříme, dokud tekutina nezhoustne a nedostane tmavou barvu. Přilijeme horkou smetanu a opět zvolna vaříme.
  • 3
    Na talíře dáme zeleninu, přiložíme plátky jater, doplníme plátky nasucho opečené bagety, ochutíme rozinkovou omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.