Kachní játra se zeleninou s rozinkovou omáčkou
70 min.
Ingredience
- 600gramůJátra kachní
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 80gramůKvěták
- 80gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 80gramůHrášek
- 80gramůHroznové víno
- 80gramůŠalotka
- 40mililitrůVíno bílé
- 20gramůPomerančová kůra
- 40gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůOcet jablečný
- 200mililitrůVoda pitná
- 80gramůRozinky tmavé
- 120gramůSmetana 16% (pochoutková)
- 120gramůBageta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
21 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kachní játra nakrájíme na plátky, opepříme, osolíme, vložíme do rozpálené pánve bez tuku a opékáme z obou stran dohněda. Játra vyjmeme z pánve a tuk, který pustila, v ní ponecháme. Květák nařežeme na malé růžičky, šalotku nakrájíme nadrobno, kuličky hroznů rozkrojíme napůl, vydlabeme semínka, kůru z pomeranče nastrouháme. Do pánve s tukem nasypeme květák, scezenou kukuřici, hrášek, hrozny, šalotku, orestujeme, zalijeme vínem, přidáme pomerančovou kůru a dusíme, dokud se tekutina neodpaří, nyní přimícháme kousek másla, necháme roztavit a zeleninu osolíme a opepříme.
- 2Do rendlíku nalijeme jablečný ocet, vodu a přidáme rozinky. Zvolna vaříme, dokud tekutina nezhoustne a nedostane tmavou barvu. Přilijeme horkou smetanu a opět zvolna vaříme.
- 3Na talíře dáme zeleninu, přiložíme plátky jater, doplníme plátky nasucho opečené bagety, ochutíme rozinkovou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.