Kachní krémová polévka s opečeným pečivem
155 min.
Ingredience
- Bujon z kachny [29086]
- 1kusBobkový list
- 200gramůCeler bulvový
- 1kusCibule
- 3lžíceHusí sádlo
- 150gramůJátra kuřecí
- 150gramůKuřecí srdíčka
- 1lžíceNové koření celé
- 1lžícePepř černý celý
- 1kusPetržel kořen
- 3kusyRajčata
- 0,5lžíceSůl
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 4decilitryVíno červené
- 8decilitrůVoda pitná
- 150gramůŽaludky drůbeží
- 1kilogramKachna mražená
- 2kusyMrkev kořen
- 70gramůKřen
- 4lžíceVíno červené
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 1,5lžičkyPepř bílý
- 2kusyRohlíky bílé
- 1,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1721 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
138 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a očistíme křen, jemně ho nastrouháme a přidáme ho do vroucího 1 litru kachního bujonu. Zmírníme teplotu a vaříme pomalu 10 minut.
- 2Sladkou smetanu smícháme s 2 lžícemi červeného vína a vmícháme ji opatrně do polévky. Dochutíme solí, cukrem, bílým pepřem a za stálého míchání krátce povaříme.
- 3Rohlíky zešikma nakrájíme na plátky silné 6-8 mm. Pak je namočíme do rozšlehaného mléka a obalíme je v nastrouhaném sýru.
- 4V pánvi si rozpálíme máslo a rohlíky opečeme z každé strany dozlatova.
- 5Polévku nalijeme do talířů a podáváme s plátky opečených rohlíků.
- 6Bujon z kachny [29086]:
- 7Očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme a dáme ji do většího hrnce.
- 8Důkladně si omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky a přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme 1 lžíci celého pepře, 1 lžíci nového koření, 1 bobkový list, sůl a vaříme 100 minut. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat.
- 9Mezitím si očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle všechnu zeleninu asi 10 minut podusíme a přidáme ji do vody k masu.
- 10Šalvějové lístky omyjeme a přibližně 15 minut před dokončením je přiložíme do polévky.
- 11Hotový vývar scedíme. Dáme vychladnout a pak ho necháme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme).
- 12Obrané pokrájené maso z kachny můžeme podávat v čistém, znovu ohřátém bujonu, nebo bujon použijeme k vaření různých variací polévek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.