Kachní prsa na bylinkách
70 min.
Ingredience
- 600gramůKachní prsa
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 7gramůEstragon
- 5gramůTymián čerstvý
- 5gramůŠalvěj čerstvá
- 100mililitrůOmáčka cikánská
- 3gramyChilli koření mleté
- 3gramyZázvor mletý
- 7gramůPažitka
- 100mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
32 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
262 mg
Postup přípravy
- 1Do vlažného oleje nasypeme mletou papriku, posekané bylinky, sůl, pepř, mletý zázvor a špetku chilli koření. Bylinky použijeme různé, ale nesmí chybět pažitka, estragon, šalvěj a tymián. Nejvhodnější jsou aromatické bylinky. Koření s bylinkami v oleji rozmícháme a necháme 20 minut stát na teplém místě, aby se aroma lépe rozpouštělo.
- 2Kachní prsa nakrájíme na plátky, a olejovou směsí je důkladně potřeme. Necháme odležet aspoň 15 až 20 minut.
- 3Pánev rozehřejeme a plátky masa v oleji vložíme do pánve. Smažíme pozvolna z obou stran, dokud nebude maso měkké.
- 4Voňavé kousky masa podáváme s pikantní omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.