Kachní prsa na zeleninové rýži
55 min.
Ingredience
- 100gramůSójové výhonky
- 200gramůRýže loupaná
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2kusyPórek
- 1kusChilli paprička
- 50mililitrůOmáčka sójová
- 100gramůHrášek
- 50gramůKukuřice
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 600gramůKachní prsa
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový
- 2kusyMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
733 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
24 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme a necháme vychladnout.
- 2Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, chilli papričku nasekáme a mrkev nakrájíme na nudličky. Sójové výhonky propláchneme a necháme okapat.
- 3Na pánvi na rozehřátém oleji zprudka opečeme zeleninu a zalijeme ji sójovou omáčkou. Přidáme uvařenou rýži, hrášek, kukuřičky, promícháme, opečeme a vmícháme výhonky.
- 4Omytá kachní prsa osušíme, osolíme a opepříme. V pánvi na rozehřátém oleji maso opékáme po obou stranách, stranu s kůží asi 8 minut, druhou stranu 6 minut.
- 5Opečené maso nakrájíme na plátky a upravíme na talíře se zeleninovou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.