Kachní prsa plněná zeleninou

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
16 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
9 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykostěná kachní prsa omyjeme, nařízneme do nich kapsu. Pórek, celer a mrkev očistíme, nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme, zeleninovou směsí naplníme kapsy a zašijeme.
  • 2
    Prsa zprudka opečeme na oleji po všech stranách, zmírníme oheň a pečeme dalších 10 minut. Potom prsíčka vložíme do nákypové formy kůží nahoru a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
  • 3
    Oloupanou, na dílky rozkrájenou cibuli podusíme na rozehřátém másle, posypeme cukrem a necháme mírně zkaramelizovat. Podlijeme octem, přidáme omytá, na dílky rozkrájená jablka zbavená jádřinců. Vše prohříváme 5 minut, okořeníme a přidáme lístky šalvěje.
  • 4
    Z masa odstraníme nit, prsa krájíme na plátky, upravíme na talíře a obložíme cibulí s jablky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.