Kachní prsa plněná zeleninou
65 min.
Ingredience
- 2lžíceBalsamico ocet
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2kusyKachní prsa
- 1kusPórek
- 250gramůCeler bulvový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůCibule červená
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr třtinový
- 1kusŠalvěj čerstvá
- 1kusMrkev kořen
- 2kusyJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
16 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
9 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Vykostěná kachní prsa omyjeme, nařízneme do nich kapsu. Pórek, celer a mrkev očistíme, nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme, zeleninovou směsí naplníme kapsy a zašijeme.
- 2Prsa zprudka opečeme na oleji po všech stranách, zmírníme oheň a pečeme dalších 10 minut. Potom prsíčka vložíme do nákypové formy kůží nahoru a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
- 3Oloupanou, na dílky rozkrájenou cibuli podusíme na rozehřátém másle, posypeme cukrem a necháme mírně zkaramelizovat. Podlijeme octem, přidáme omytá, na dílky rozkrájená jablka zbavená jádřinců. Vše prohříváme 5 minut, okořeníme a přidáme lístky šalvěje.
- 4Z masa odstraníme nit, prsa krájíme na plátky, upravíme na talíře a obložíme cibulí s jablky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.