Kachní prsa s olivami a hroznovým vínem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
698 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
44 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachní prsa omyjeme, kůži nařízneme napříč, vetřeme sůl, pepř a papriku. Vložíme na rozpálený olej kůží dolů, zprudka osmažíme, poté obrátíme a smažíme 3 minuty z druhé strany.
  • 2
    Zapékací mísu silně vymastíme máslem, vložíme do ní kachní prsa kůží navrch. Prsa poklademe rozpůlenými olivami a vínem. Hroznovou šťávu smícháme s vývarem a koňakem, okořeníme citrónovým pepřem, novým kořením a pečeni touto směsí polijeme.
  • 3
    Vložíme do předehřáté trouby na 140°C a pečeme na střední liště 12 minut.
  • 4
    Hotová prsa upravíme na talíře, obložíme olivami a vínem a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.