Kachní prsa s olivami a hroznovým vínem
40 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyKachní prsa
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 4lžíceOlej olivový
- 250gramůHroznové víno
- 125mililitrůDžus hroznový
- 2centilitryMartell cognac
- 1špetkaPepř citronový
- 1špetkaNové koření mleté
- 150gramůOlivy černé
- 6lžicVývar drůbeží
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
698 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
44 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Kachní prsa omyjeme, kůži nařízneme napříč, vetřeme sůl, pepř a papriku. Vložíme na rozpálený olej kůží dolů, zprudka osmažíme, poté obrátíme a smažíme 3 minuty z druhé strany.
- 2Zapékací mísu silně vymastíme máslem, vložíme do ní kachní prsa kůží navrch. Prsa poklademe rozpůlenými olivami a vínem. Hroznovou šťávu smícháme s vývarem a koňakem, okořeníme citrónovým pepřem, novým kořením a pečeni touto směsí polijeme.
- 3Vložíme do předehřáté trouby na 140°C a pečeme na střední liště 12 minut.
- 4Hotová prsa upravíme na talíře, obložíme olivami a vínem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.