Kachní prsíčka plněná cibulí a jablky
60 min.
Ingredience
- 2lžíceBalsamico ocet
- 500gramůCibule
- 600gramůKachní prsa
- 130gramůPórek
- 125gramůCeler řapíkatý
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2lžíceOlej stolní
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr krupice
- 10gramůŠalvěj čerstvá
- 60gramůMrkev kořen
- 150gramůJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
19 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Kachní prsíčka omyjeme, osušíme a nožem v nich vytvoříme kapsy. Pórek, celer a mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Osolíme a opepříme. Směsí napiníme prsíčka a otvor uzavřeme párátkem.
- 2Troubu předehřejeme na 200 °C. Prsíčka osmažíme v oleji a na mírném ohni dusíme asi 10 minut. Vyjmeme je a vložíme do nákypové formy kůží nahoru.
- 3Kachní prsíčka pečeme v troubě asi 20 minut dozlatova. Cibuli oloupeme a rozkrojíme na čtvrtky. Na pánvi rozehřejeme máslo a cibuli necháme zesklovatět. Posypeme ji cukrem, necháme zkaramelizovat a vmícháme ocet.
- 4Jablka omyjeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na dílky. Přidáme je k cibuli a dusíme 5 minut. Okořeníme a přisypeme nasekanou šalvěj. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s dušenými jablky s cibulí.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.