Kachní prsíčka s hruškami
60 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 750gramůKachní prsa
- 2lžíceOlej stolní
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 250mililitrůVývar slepičí
- 80gramůRajčata
- 5gramůSkořice celá
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 60gramůMandle
- 100mililitrůSherry brandy
- 60gramůMrkev kořen
- 1stroužekČesnek
- 300gramůHrušky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
19 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osušíme a smažíme v oleji nejprve kůží dolů 4 minuty. Vyjmeme, odebereme 4 lžíce vypečené šťávy a pánev vytřeme papírovou utěrkou. Cibuli a mrkev oloupeme a nadrobno nakrájíme.
- 2Polovinu šťávy vložíme do pánve. Přidáme cibuli, mrkev a tymián a smažíme 5 minut. Přidáme rajčata a vývar, pokličku lehce odklopíme a dusíme asi 30 minut, dokud tekutina nezhoustne. Pak směs nahrubo rozmixujeme.
- 3Omáčku s kachními prsíčky vložíme do pánve a na mírném ohni vaříme asi 30 minut. Mezitím povaříme, asi 5 minut do poloměkka v troše vody, hrušky se skořicovou kůrou. Hrušky vyjmeme a uložíme do tepla.
- 4Do omáčky vmícháme 125 ml šťávy z hrušek. Mandle rozdrtíme s brandy v hmoždíři, česnek oloupeme, prolisujeme a vše přidáme do omáčky. Maso vyjmeme a uložíme do tepla. Omáčku ochutíme solí a pepřem, 10 minut povaříme a podáváme s masem a hruškami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.