Kachní stehna v pomerančovo-mrkvové omáčce
95 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4stroužkyČesnek
- 4kusyKachní stehna
- 1lžičkaSůl
- 4špetkyPepř černý mletý
- 1kusPomeranče
- 1kusChilli paprička sušená
- 500mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 15gramůMáslo čerstvé
- 2kusyMrkev kořen
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
27 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Omytý a osušený pomeranč nakrájíme na plátky, oškrabanou mrkev na tenčí kolečka. Oloupaný česnek a cibuli nasekáme najemno.
- 2Omytá kachní stehna posypeme solí a pepřem a osmahneme na rozehřátém másle. Poté k nim nasypeme mrkev s cibulí a česnekem a krátce opečeme. Když cibule zezlátne, zaprášíme pokrm moukou a přidáme k němu plátky pomeranče a chilli papričku.
- 3Pečeme v troubě předehřáté na 225 °C asi 25 minut, přilijeme víno a pečeme ještě 15 minut. Upečené maso vyjmeme.
- 4Omáčku dále vaříme, dokud se polovina neodpaří, poté ji ochutíme octem, cukrem, solí a pepřem.
- 5Omáčku a kachní stehna podáváme dohromady.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.