Kadeřavý salát s ovčím sýrem
20 min.
Ingredience
- 200gramůSalát kadeřavý
- 2kusyRajčata
- 1kusOkurka salátová
- 100gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1kusHrušky
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceOcet vinný červený
- 1lžičkaBalsamico ocet
- 1lžičkaSirup javorový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5lžicOlej stolní
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
17 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Košťálu zbavený salát opláchmene ve studené vodě a natrháme na kousky.
- 2Omytá rajčata rozčtvrtíme, zbavíme semen, dužninu nakrájíme na malé kousky.
- 3Omytou salátovou okurku podélně rozčtvrtíme, rozkrájíme napříč na plátky.
- 4Hrušku omyjeme, rozčtvrtíme a zbavíme jádřince, pak ji podélně pokrájíme na jemné plátky a ihned pokapeme citronovou šťávou.
- 5Ovčí sýr rozdrolíme prsty.
- 6Zálivku připravíme tak, že rozmícháme červenný vinný a balzamicový ocet, javorový sirup, sůl a pepř. Postupně metlou přišleháme olej, přidáme přibližně polovinu rozdroleného ovčího sýra a pažitku.
- 7Natrhaný salát, kostičky rajčat a plátky okurky promícháme se zálivkou. Plátky hrušky rozložíme na talíře, pak přidáme salát a vše posypeme ovčím sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.