Kadeřavý salát s ovčím sýrem

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
17 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Košťálu zbavený salát opláchmene ve studené vodě a natrháme na kousky.
  • 2
    Omytá rajčata rozčtvrtíme, zbavíme semen, dužninu nakrájíme na malé kousky.
  • 3
    Omytou salátovou okurku podélně rozčtvrtíme, rozkrájíme napříč na plátky.
  • 4
    Hrušku omyjeme, rozčtvrtíme a zbavíme jádřince, pak ji podélně pokrájíme na jemné plátky a ihned pokapeme citronovou šťávou.
  • 5
    Ovčí sýr rozdrolíme prsty.
  • 6
    Zálivku připravíme tak, že rozmícháme červenný vinný a balzamicový ocet, javorový sirup, sůl a pepř. Postupně metlou přišleháme olej, přidáme přibližně polovinu rozdroleného ovčího sýra a pažitku.
  • 7
    Natrhaný salát, kostičky rajčat a plátky okurky promícháme se zálivkou. Plátky hrušky rozložíme na talíře, pak přidáme salát a vše posypeme ovčím sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.