Kalábrijský bramborový salát
55 min.
Ingredience
- 4kusyBrambory
- 3kusyCibule
- 8kusůRajčata
- 1lžíceBazalka
- 2lžičkyOregano sušené
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceOlej olivový
- 3lžíceOcet vinný červený
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Očištěné velké brambory vaříme v osolené vodě ve slupce 15-20 minut. Když jsou měkké, necháme je vychladnout, oloupeme je, nakrájíme na tenké plátky a dáme do větší mísy. Na plátky dále nakrájíme velké oloupané červené cibule a větší tvrdá rajčata. Ze stonků otrháme bazalkové lístky a nameleme pepř.
- 2Cibulová kolečka necháme 30 minut máčet ve studené vodě, pak je scedíme a necháme okapat.
- 3Do mísy s nakrájenými bramborami přidáme cibuli, rajčata, bazalku a oregano, podle chuti osolíme, opepříme a promícháme. Dále přilijeme olivový olej s červeným vinným octem, znovu promícháme a necháme půl hodiny v chladnu rozležet.
- 4Hotový salát rozdělíme na dezertní misky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.