Kalábrijský bramborový salát

55 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné velké brambory vaříme v osolené vodě ve slupce 15-20 minut. Když jsou měkké, necháme je vychladnout, oloupeme je, nakrájíme na tenké plátky a dáme do větší mísy. Na plátky dále nakrájíme velké oloupané červené cibule a větší tvrdá rajčata. Ze stonků otrháme bazalkové lístky a nameleme pepř.
  • 2
    Cibulová kolečka necháme 30 minut máčet ve studené vodě, pak je scedíme a necháme okapat.
  • 3
    Do mísy s nakrájenými bramborami přidáme cibuli, rajčata, bazalku a oregano, podle chuti osolíme, opepříme a promícháme. Dále přilijeme olivový olej s červeným vinným octem, znovu promícháme a necháme půl hodiny v chladnu rozležet.
  • 4
    Hotový salát rozdělíme na dezertní misky a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.