Kalamáry dušené

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kalamáry očistíme a jejich tělo nakrájíme na kolečka. Zakapeme citronovou šťávou. Vložíme v misce do chladničky, kde je hodinu marinujeme.
  • 2
    Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme jim slupku a rozpůlíme je. Odstraníme semínka a dužninu pokrájíme na kostičky.
  • 3
    Šalotku oloupeme a posekáme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Nadrobno nasekáme bazalku.
  • 4
    V kastrolu rozpustíme máslo, vhodíme na něj šalotku a necháme ji zesklovatět. Pak na ni přidáme nakrájená rajčata, cukr, nasekanou bazalku a zalijeme vínem.
  • 5
    Vmícháme kalamáry včetně tekutiny, která se z nich uvolnila. Přikryjeme poklicí a dusíme 40 minut. Osolíme, opepříme a zasypeme petrželkou. Servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.