Kalamáry dušené
80 min.
Ingredience
- 6kusůKalamáry
- 1kusCitrony
- 4kusyRajčata
- 4kusyŠalotka
- 1stroužekČesnek
- 50gramůBazalka
- 5lžicOlej olivový
- 1špetkaCukr krupice
- 125mililitrůVíno bílé
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50gramůPetržel - nať
- 500mililitrůVoda pitná
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kalamáry očistíme a jejich tělo nakrájíme na kolečka. Zakapeme citronovou šťávou. Vložíme v misce do chladničky, kde je hodinu marinujeme.
- 2Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme jim slupku a rozpůlíme je. Odstraníme semínka a dužninu pokrájíme na kostičky.
- 3Šalotku oloupeme a posekáme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Nadrobno nasekáme bazalku.
- 4V kastrolu rozpustíme máslo, vhodíme na něj šalotku a necháme ji zesklovatět. Pak na ni přidáme nakrájená rajčata, cukr, nasekanou bazalku a zalijeme vínem.
- 5Vmícháme kalamáry včetně tekutiny, která se z nich uvolnila. Přikryjeme poklicí a dusíme 40 minut. Osolíme, opepříme a zasypeme petrželkou. Servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.