Kalamáry plněné zeleninou
40 min.
Ingredience
- 1kusBobkový list
- 5gramůPepř černý mletý
- 600gramůKalamáry
- 60gramůPaprika červená
- 60gramůPaprika zelená
- 150gramůCuketa
- 200gramůLilek
- 60gramůCibule
- 60mililitrůBalsamico ocet
- 1kusSalát hlávkový
- 150gramůPórek
- 120gramůRajčata
- 80mililitrůOlej olivový
- 5gramůTymián sušený
- 5gramůSůl
- 150gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
24 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Všechnu zeleninu nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do pánve se 2 lžícemi oleje. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, tymián a při mírné teplotě 10-15 minut smažíme tak, aby zelenina ještě zůstala křupavá. Zlehka promícháváme.
- 2Mezitím připravíme zálivku smícháním octa, 4 lžic oleje, soli a pepře.
- 3Z lehce povařené zeleniny odstraníme koření a zeleninou naplníme kalamáry, které dobře uzavřeme párátkem. V pánvi rozehřejeme olej a naplněné kalamáry opečeme ze všech stran dozlatova, ale ne zbytečně dlouho. Na talíře rozložíme salát, kalámary a vše přelijeme zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.