Kalamáry z kambodžské kuchyně
30 min.
Ingredience
- 3lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 300gramůKalamáry
- 30mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 3decilitryOlej slunečnicový
- Omáčka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
886 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
85 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do misky vsypeme škrob, mléko, sůl. Všechny suroviny dobře promícháme. Kalamáry nakrájíme na kousky, obalíme v těstíčku a zatím necháme stranou.
- 2Česnek i cibuli oloupeme, spolu s chilli papričkou nakrájíme na kousky, které dáme do mixéru. Přidáme zázvor, kari pastu a rozmixujeme. Přimícháme sezamový olej, sójovou omáčku, vymačkanou citrónovou šťávu, hořčici. Podle chuti osolíme, ještě jednou promixujeme, hotovou omáčku dáme na 30 minut do lednice.
- 3V pánvi rozpálíme olej, obalené kalamáry zprudka osmahneme, poté je rozdělíme na jednotlivé talíře, přidáme teplou omáčku a jídlo podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.