Kambala s čerstvými hříbky
45 min.
Ingredience
- 600gramůKambala
- 500gramůMáslo přepuštěné
- 1lžíceOlej olivový
- 400gramůHříbky čerstvé
- 1stroužekČesnek
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
188 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
6 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kambalu zbavíme kůže a připravíme z ní čtyři filety – z každé strany dva. Filety mírně osolíme, opepříme a vložíme do zapékací misky s přepuštěným máslem - tj. máslem zbaveným vody.
- 2V troubě vyhřáté na 65 stupňů připravené filety pečeme (konfitujeme) asi 10-15 minut.
- 3Očištěné čerstvě hříbky nakrájíme na větší kousky (menší houby stačí přepůlit, větší překrojit na čtvrtiny) a orestujeme je na olivovém oleji (nebo na másle.) Osolíme, opepříme, můžeme přidat trochu nadrobno nasekaného česneku či rozmarýnu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.