Kambala s vanilkovým krémem
45 min.
Ingredience
- 800gramůKambala
- 150gramůSmetana 16% (pochoutková)
- 150gramůZakysaná smetana
- 1špetkaŠafrán
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 40gramůVanilkový lusk
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
32 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
67 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vanilkové lusky rozřízneme, vybereme semínka, smícháme je s měkkým máslem, lusky zatím dáme stranou. Filety kambaly osolíme, opepříme, potřeme vanilkovým máslem, vyskládáme na plech potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 20 minut.
- 2Do rendlíku nalijeme obě smetany, přidáme vanilkové lusky, osolíme, opepříme, přidáme špetku šafránu a povaříme do husta. Nakonec lusky vyndáme.
- 3Filety upravíme na talíře, přelijeme smetanovým krémem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.