Kanárský salát s tuňákem
20 min.
Ingredience
- 1kusSalát římský
- 6kusůRajčata
- 1kusCibule
- 1kusAvokádo
- 150gramůTuňák v oleji
- 100gramůOlivy zelené
- 3lžíceOcet vinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
21 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Římský salát propláchneme, osušíme, listy nakrájíme na proužky a rozložíme na salátovou mísu.
- 2Rajčata omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na silnější kolečka. Oloupanou cibuli rozkrojíme na plátky a rozdělíme na kroužky. Avokádo oloupeme, podélně rozpůlíme, odstraníme pecku a dužinu podélně nakrájíme. Tuňáka necháme okapat a rozdrobíme na malé kousky. Vše rozložíme na salátové listy a ozdobíme olivami.
- 3Na zálivku smícháme ocet, sůl, pepř a olivový olej. Připravený salát pokapeme dresinkem a podáváme. Jako přílohu použijeme např. čerstvou žemli.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.