Kančí guláš na másle se sezamem
110 min.
Ingredience
- 1000gramůKančí maso
- 150gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCibule
- 60gramůAnglická slanina
- 70gramůStrouhanka
- 70mililitrůVíno červené
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 3gramyKmín drcený
- 7gramůSezam - semena
- 1kusMasox
- 1200mililitrůVoda pitná
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 600gramůTěstoviny vařené (průměr)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
637 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
33 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Odblaněné kančí maso nakrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli nadrobno, anglickou slaninu na nudličky.
- 2V hrnci roztavíme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme kousky masa, osolíme, opepříme a zvolna dusíme na másle asi 3 minuty.
- 3Přidáme slaninu, lehce orestujeme, zasypeme mletou paprikou, necháme ji rozpustit v tuku, podlijeme červeným vínem, provaříme, přilijeme vodu, přihodíme kostku masoxu, okořeníme kmínem, sezamovým semínkem a dusíme doměkka. Nakonec guláš zahustíme jemnou chlebovou strouhankou, ještě pár minut povaříme a odstavíme.
- 4Guláš podáváme s vařenými těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.