Kančí guláš na másle se sezamem

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
637 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
33 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odblaněné kančí maso nakrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli nadrobno, anglickou slaninu na nudličky.
  • 2
    V hrnci roztavíme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme kousky masa, osolíme, opepříme a zvolna dusíme na másle asi 3 minuty.
  • 3
    Přidáme slaninu, lehce orestujeme, zasypeme mletou paprikou, necháme ji rozpustit v tuku, podlijeme červeným vínem, provaříme, přilijeme vodu, přihodíme kostku masoxu, okořeníme kmínem, sezamovým semínkem a dusíme doměkka. Nakonec guláš zahustíme jemnou chlebovou strouhankou, ještě pár minut povaříme a odstavíme.
  • 4
    Guláš podáváme s vařenými těstovinami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.