Kančí guláš s brusinkami
90 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůPetržel kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 3gramyTymián sušený
- 2gramyPepř černý mletý
- 8gramůSůl
- 3gramyNové koření mleté
- 2gramyBobkový list
- 40gramůHořčice
- 80gramůKečup
- 80gramůBrusinky
- 800mililitrůHovězí vývar základní
- 200mililitrůVíno červené
- 600gramůKnedlík kynutý
- 900gramůKančí kýta
- 80gramůSlanina vepřová
- 80gramůSádlo škvařené
- 150gramůZakysaná smetana
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
807 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
33 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kančí kýtu nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno nasekáme, mrkev, petržel a celer očistíme, nastrouháme nahrubo, slaninu bez kůže nakrájíme na nudličky.
- 2V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme slaninu, rozškvaříme, přidáme cibuli se zeleninou a osmažíme. Na zeleninový základ položíme maso, osmahneme, osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem, novým kořením, bobkovým listem, posypeme moukou, promícháme, podlijeme vývarem a dusíme téměř doměkka.
- 3Potom přimícháme hořčici, kečup, přilijeme víno, provaříme, přidáme brusinky, zakysanou smetanu a dodusíme.
- 4Před podáváním vyjmeme bobkový list, guláš rozdělíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.