Kančí guláš s brusinkami

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
807 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
33 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kančí kýtu nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno nasekáme, mrkev, petržel a celer očistíme, nastrouháme nahrubo, slaninu bez kůže nakrájíme na nudličky.
  • 2
    V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme slaninu, rozškvaříme, přidáme cibuli se zeleninou a osmažíme. Na zeleninový základ položíme maso, osmahneme, osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem, novým kořením, bobkovým listem, posypeme moukou, promícháme, podlijeme vývarem a dusíme téměř doměkka.
  • 3
    Potom přimícháme hořčici, kečup, přilijeme víno, provaříme, přidáme brusinky, zakysanou smetanu a dodusíme.
  • 4
    Před podáváním vyjmeme bobkový list, guláš rozdělíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.