Kančí guláš s nakládanými okurkami
110 min.
Ingredience
- 900gramůKančí maso
- 150gramůSádlo škvařené
- 500gramůCibule
- 25gramůPaprika mletá sladká
- 3gramyKmín celý
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 5mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 5stroužkůČesnek
- 30gramůHořčice
- 30gramůKečup
- 25gramůJíška instantní
- 100gramůOkurky nakládané
- 80gramůKapie
- 120gramůŠalotka
- 30gramůPetržel kudrnka
- 360gramůChléb výběrový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
674 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
34 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kančí maso odblaníme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno nasekáme, okapané okurky nakrájíme na nudličky, kapii bez jádřince na slabé proužky, česnek prolisujeme, petrželku posekáme najemno, šalotku nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky.
- 2V hrnci na sádle zpěníme cibuli, posypeme mletou paprikou, kmínem, přisypeme maso, osolíme, opepříme, krátce osmahneme, podlijeme horkou vodou a dusíme téměř doměkka.
- 3Ochutíme hořčicí, kečupem, česnekem, worcesterem, přisypeme okurky, kapii, provaříme, zahustíme jíškou a dodusíme.
- 4Porce guláše na talíři posypeme šalotkou a petrželkou. Podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.