Kančí guláš se špekáčky a zelím
65 min.
Ingredience
- 600gramůKančí plec
- 250gramůCibule
- 3stroužkyČesnek
- 150gramůZelí kysané
- 2kusyPaprika zelená
- 1lžičkaKari koření
- 1lžičkaSůl
- 600mililitrůVoda pitná
- 400gramůŠpekáčky
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžíceSardelová pasta
- 0,5lžícePaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 2lžíceSádlo vepřové škvařené
- Na jíšku
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
698 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
55 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kančí plec rozkrájíme na kostky, špekáčky sloupneme a nakrájíme na kolečka, zelí scedíme, pokrájíme, cibuli krájíme nadrobno, česnek prolisujeme, papriky zbavíme semen a rozporcujeme na nudličky.
- 2Cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso a osmažíme. Poté vmícháme mletou papriku, protlak, sardelovou pastu, koření, sůl, zalijeme vodou a pod poklicí za občasného míchání dusíme.
- 3K téměř měkkému masu přidáme zelí, kari koření, zašleháme jíšku a za častého míchání dodusíme.
- 4V mezičase orestujeme pokrájené papriky a kolečka špekáčků. Těmi ozdobíme guláš při servírování.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.