Kančí guláš se švestkami

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
21 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
6 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kančí maso odblaníme, vcelku vložíme do červeného vína, okořeníme celým pepřem, hřebíčkem, zázvorem, šafránem a necháme máčet přes noc. Druhý den maso vyjmeme, nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce s rozehřátým sádlem, osmažíme, podlijeme vínem, ve kterém se maso máčelo a podusíme přibližně půl hodiny. Mezitím vypeckujeme švestky, pokrájíme na kostičky, jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo. Citronovou kůru a kůrku z tvdšího chleba postrouháme na jemno. Švestky přisypeme k masu, ochutíme citronovou šťávou, cukrem, solí, pepřem, citronovou kůrou, zahustíme chlebovou kůrkou, podle potřeby podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Nakonec přimícháme strouhaná jablka, provaříme a odstavíme.
  • 2
    Guláš podáváme s žitným chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.