Kančí guláš se švestkami
120 min.

Ingredience
- 1000gramůKančí maso
- 600mililitrůVíno červené
- 3gramyPepř černý celý
- 3gramyHřebíček
- 3gramyZázvor celý
- 1špetkaŠafrán
- 6gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 350gramůŠvestky
- 250gramůJablka
- 40gramůChléb konzumní
- 5mililitrůCitronová šťáva
- 10gramůCitronová kůra
- 10gramůCukr krupice
- 360gramůChléb celozrnný žitný
- 80gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
21 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
6 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Kančí maso odblaníme, vcelku vložíme do červeného vína, okořeníme celým pepřem, hřebíčkem, zázvorem, šafránem a necháme máčet přes noc. Druhý den maso vyjmeme, nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce s rozehřátým sádlem, osmažíme, podlijeme vínem, ve kterém se maso máčelo a podusíme přibližně půl hodiny. Mezitím vypeckujeme švestky, pokrájíme na kostičky, jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo. Citronovou kůru a kůrku z tvdšího chleba postrouháme na jemno. Švestky přisypeme k masu, ochutíme citronovou šťávou, cukrem, solí, pepřem, citronovou kůrou, zahustíme chlebovou kůrkou, podle potřeby podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Nakonec přimícháme strouhaná jablka, provaříme a odstavíme.
- 2Guláš podáváme s žitným chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.