Kančí guláš v rajčatové omáčce
120 min.
Ingredience
- 900gramůKančí maso
- 200gramůCibule
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 3gramyKmín drcený
- 4stroužkyČesnek
- 100gramůOlej rostlinný
- 300gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1200mililitrůHovězí vývar základní
- 3gramyMajoránka
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůRýže dušená
- 80gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
20 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Odblaněné kančí maso nakrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli nadrobno nasekáme, česnek prolisujeme, nakládaná rajčata scedíme a trochu pokrájíme.
- 2V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmažíme dozlatova, přidáme maso, osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme mletou paprikou, přidáme česnek a vše krátce orestujeme. Podlijeme trochou vody a dusíme téměř doměkka. Občas podléváme vodou, aby se maso nepřipalovalo.
- 3Když maso začne měknout, šťávu vysmahneme na tuk, posypeme moukou, přidáme rajčatový protlak, scezená rajčata, přilijeme vývar, ovoníme majoránkou a dodusíme.
- 4Guláš s rajčatovou omáčkou rozdělíme na talíře a doplníme dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.