Kančí hřbet v křenovém kabátku
160 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 1litrVoda pitná
- 2000gramůKančí pečeně
- 150gramůCeler bulvový
- 10gramůOlej stolní
- 3kusyBobkový list
- 1lžičkaPepř černý celý
- 300mililitrůVíno bílé
- 100gramůSlanina vepřová
- 40gramůKřen
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 10gramůCukr krupice
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 100gramůZakysaná smetana
- 25gramůMargarín
- 150gramůMrkev kořen
- 5stroužkůČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
763 kcal
Bílkoviny
97 g
Tuky
28 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kančí maso vykostíme a uložíme do chladu. Kosti a zeleninu smažíme v oleji asi 15 minut. Přidáme koření a víno a bez pokličky vaříme asi 15 minut. Přilijeme 1 l vody a zvěřinový fond pozvolna vaříme bez pokličky další 1 1/2 hodiny. Přecedíme a fond redukujeme tak dlouho, až zbude asi 500 ml. Vývar necháme zchladnout.
- 2Špek rozmixujeme s nakrájeným křenem, pepřem a solí. Kančí hřbet potřeme směsí, přikryjeme pokličkou a uložíme na 12 hodin do chladu.
- 3Troubu předehřejeme na 225 °C. Hřbet pečeme na mělkém plechu 15 minut.
- 4Zvěřinový fond z předchozího dne ohřejeme. Zbytek křenu oloupeme a najemno nastrouháme. Fond a křen pečlivě promícháme se solí, cukrem, citronovou šťávou a smetanou a odložíme stranou.
- 5Kančí hřbet zabalíme do alobalu a necháme uležet. Vypečenou šťávu zředíme trochou zvěřinového fondu a přilijeme do vývaru. Přidáme křenovou směs, okořeníme solí a pepřem.
- 6Maso smažíme v horkém margarínu asi 3 minuty. Osolíme a opepříme, upravíme na talíře a podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.