Kančí játra s uzeným bůčkem
35 min.
Ingredience
- 600gramůKančí játra
- 300gramůVepřový bok uzený
- 60gramůCibule
- 3stroužkyČesnek
- 3gramyPepř černý mletý
- 8gramůSůl
- 180gramůOkurky nakládané
- 120gramůHořčice
- 300gramůChléb konzumní
- 50mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
23 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
767 mg
Postup přípravy
- 1Kančí játra odblaníme, očistíme, nakrájíme na plátky, uzený bůček bez kosti nakrájíme na stejně velké plátky jako játra, jen trochu tenčí. Cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátečky.
- 2Na každý plátek slaniny položíme plátek jater, opepříme, navrch položíme kroužky cibule a několik plátků česneku. Slaninu s játry přehneme napůl, zpevníme párátky, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a zvolna smažíme a obracíme, až budou játra měkká a slanina křupavá. Dosolíme podle chuti.
- 3Rozdělíme na talíře, doplníme kyselou okurkou, hořčicí a podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.