Kančí játra s uzeným bůčkem

35 min.
Česká republika
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
23 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
767 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kančí játra odblaníme, očistíme, nakrájíme na plátky, uzený bůček bez kosti nakrájíme na stejně velké plátky jako játra, jen trochu tenčí. Cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátečky.
  • 2
    Na každý plátek slaniny položíme plátek jater, opepříme, navrch položíme kroužky cibule a několik plátků česneku. Slaninu s játry přehneme napůl, zpevníme párátky, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a zvolna smažíme a obracíme, až budou játra měkká a slanina křupavá. Dosolíme podle chuti.
  • 3
    Rozdělíme na talíře, doplníme kyselou okurkou, hořčicí a podáváme s chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.