Kančí kotlety s těstovinami
55 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Tagliatelle
- 20gramůPetržel - nať
- 60mililitrůOlej olivový
- 10gramůNové koření celé
- 5gramůSůl
- 800gramůKančí pečeně
- 20gramůMargarín
- 500mililitrůVíno červené
- 125mililitrůBujón houbový
- 250gramůHouby nakládané
- 10gramůJalovec
- 50mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 4stroužkyČesnek
- 60gramůFíky čerstvé
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1120 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
39 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
- 2Petrželku omyjeme, otřepáním osušíme a najemno nasekáme. Smícháme s olejem a kořením. Stroužky česneku oloupeme, vidličkou je trochu rozmačkáme a přidáme do směsi. Osolíme.
- 3Maso potřeme směsí. Margarín rozehřejeme na pánvi a kotlety smažíme asi 8 minut. Neustále je potíráme marinádou. Zalijeme vínem a bujonem a necháme dalších 10 minut uležet.
- 4Houby necháme okapat v cedníku a přidáme ke směsi. Maso vyjmeme a uložíme do tepla. Do omáčky vmícháme smetanu.
- 5Těstoviny scedíme, upravíme s kotletami na talíře, ozdobíme dílky fíku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.