Kančí kýta na víně s medem
140 min.
Ingredience
- 6lžicKmín drcený
- 2lžíceSůl
- 1kusCeler bulvový
- 6lžicMed včelí
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 500mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaKmín římský
- 1kusMáta
- 1kusTymián čerstvý
- 1kusSaturejka
- 1špetkaŠafrán
- 50gramůOříšky piniové
- 1500gramůKančí kýta
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
889 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
42 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
10 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou kančí kýtu naložíme do soli a kmínu. Necháme v chladničce do druhého dne odležet.
- 2Připravenou kýtu upečeme v troubě doměkka, před koncem pečení ji přelijeme omáčkou.
- 3Omáčku připravíme z očištěného, nadrobno nakrájeného celeru osmahnutého na oleji, přidáme šafrán, zalijeme vínem. Okořeníme, vmícháme med a povaříme asi 20 minut. Potom omáčku přecedíme a přidáme do ní nasucho opražené piniové oříšky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.