Kančí kýta na víně s medem

140 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
889 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
42 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
10 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a omytou kančí kýtu naložíme do soli a kmínu. Necháme v chladničce do druhého dne odležet.
  • 2
    Připravenou kýtu upečeme v troubě doměkka, před koncem pečení ji přelijeme omáčkou.
  • 3
    Omáčku připravíme z očištěného, nadrobno nakrájeného celeru osmahnutého na oleji, přidáme šafrán, zalijeme vínem. Okořeníme, vmícháme med a povaříme asi 20 minut. Potom omáčku přecedíme a přidáme do ní nasucho opražené piniové oříšky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.