Kančí kýta s kořeněnou omáčkou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
33 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kýtu nakrájíme na kousky, naklepeme, opepříme, osolíme, přidáme kmín, strouhanou cibuli rozmíchanou v oleji, promícháme a pod fólií necháme přes noc v chladničce.
  • 2
    Papriku zbavíme semen a nakrájíme na kostky, žampiony očistíme a nakrájíme na půlky.
  • 3
    Na omáčku zpěníme cibuli na oleji, přidáme prolisovaný česnek, konzervovaná krájená rajčata i s nálevem, na nudličky nakrájenou chilli papričku bez semen, kari koření, sójovou omáčku, sůl a tymián. Omáčku mícháme a asi pět minut povaříme.
  • 4
    Na jehlici napichujeme marinované maso střídavě s paprikou a žampiony. Špízy ugrilujeme, během grilování potíráme zbylou marinádou.
  • 5
    Špízy podáváme přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.