Kančí kýta s kořeněnou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 1kilogramKančí kýta
- 1kusCibule
- 2kusyPaprika červená
- 50gramůŽampiony čerstvé
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
- Na omáčku
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 500gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1kusChilli paprička
- 1lžíceOmáčka sójová
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaKari koření
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaTymián čerstvý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
33 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kýtu nakrájíme na kousky, naklepeme, opepříme, osolíme, přidáme kmín, strouhanou cibuli rozmíchanou v oleji, promícháme a pod fólií necháme přes noc v chladničce.
- 2Papriku zbavíme semen a nakrájíme na kostky, žampiony očistíme a nakrájíme na půlky.
- 3Na omáčku zpěníme cibuli na oleji, přidáme prolisovaný česnek, konzervovaná krájená rajčata i s nálevem, na nudličky nakrájenou chilli papričku bez semen, kari koření, sójovou omáčku, sůl a tymián. Omáčku mícháme a asi pět minut povaříme.
- 4Na jehlici napichujeme marinované maso střídavě s paprikou a žampiony. Špízy ugrilujeme, během grilování potíráme zbylou marinádou.
- 5Špízy podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.