Kančí maso dušené se zeleninou
100 min.
Ingredience
- 1000gramůKančí kýta
- 200gramůCibule
- 100gramůMrkev kořen
- 150gramůPetržel kořen
- 150gramůCeler bulvový
- 400gramůCuketa
- 300mililitrůVíno červené
- 20gramůHořčice
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 5gramůPaprika mletá pálivá
- 5gramůPepř černý mletý
- 15gramůSůl
- 2gramyNové koření celé
- 1gramBobkový list
- 600gramůBrambory pečené
- 80gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
20 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
13 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kančí maso odblaníme, nakrájíme na větší kousky, cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo, cukety bez jader krájíme na malé kostičky.
- 2V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso, osmahneme, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, necháme rozpustit v tuku, podlijeme troškou vína, zakryjeme pokličkou, dusíme a podléváme, dokud nespotřebujeme všechno víno. Nyní maso osolíme, opepříme, okořeníme bobkovým listem, novým kořením, přidáme hořčici, zeleninu, podlijeme vodou a dodusíme. Hustotu šťávy regulujeme vodou, již nezahušťujeme moukou.
- 3Maso se zeleninou rozdělíme na talíře a podáváme s pečeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.