Kančí maso s borůvkovou omáčkou

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
29 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci na rozpáleném sádle osmažíme nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev, petržel a celer. Maso umyjeme, vykostíme, prošpikujeme slaninou, osolíme a vložíme do hrnce. K němu ještě přidáme bobkový list, oloupaný a na plátky nakrájený citron, na kolečka nakrájený česnek, podlijeme vínem a vývarem a v troubě dusíme 50 minut za občasného polévaní doměkka.
  • 2
    Upečené maso vybereme z hrnce, šťávu zahustíme jíškou, kterou připravíme: na pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme mouku, zapražíme a vylijeme do šťávy. Všechno dobře promícháme, přidáme borůvkový kompot, zalijeme smetanou a vaříme až do jejího zhoustnutí.
  • 3
    Hotovou omáčku přecedíme a nakonec dochutíme cukrem, pepřem a šťávou z mandarinky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.