Kančí maso s borůvkovou omáčkou
80 min.
Ingredience
- 800gramůKančí kýta
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCeler bulvový
- 1kusPetržel - nať
- 2kusyCibule
- 4decilitryVoda pitná
- 15gramůBobkový list
- 100gramůSlanina vepřová
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 150gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 3stroužkyČesnek
- 1kusCitrony
- 1decilitrVíno červené
- 1lžíceCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2špetkySůl
- 250gramůBorůvky
- 1kusMandarinky
- 4lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
29 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1V hrnci na rozpáleném sádle osmažíme nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev, petržel a celer. Maso umyjeme, vykostíme, prošpikujeme slaninou, osolíme a vložíme do hrnce. K němu ještě přidáme bobkový list, oloupaný a na plátky nakrájený citron, na kolečka nakrájený česnek, podlijeme vínem a vývarem a v troubě dusíme 50 minut za občasného polévaní doměkka.
- 2Upečené maso vybereme z hrnce, šťávu zahustíme jíškou, kterou připravíme: na pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme mouku, zapražíme a vylijeme do šťávy. Všechno dobře promícháme, přidáme borůvkový kompot, zalijeme smetanou a vaříme až do jejího zhoustnutí.
- 3Hotovou omáčku přecedíme a nakonec dochutíme cukrem, pepřem a šťávou z mandarinky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.