Kančí maso z udírny
200 min.
Ingredience
- 2000gramůKančí maso
- 30gramůSůl
- 70gramůČesnek
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůPetržel kořen
- 150gramůCeler bulvový
- 80gramůCibule
- 3gramyPepř černý celý
- 3gramyNové koření celé
- 4gramyJalovec
- 1gramBobkový list
- 200mililitrůVíno červené
- 500gramůChléb konzumní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
8 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
895 mg
Postup přípravy
- 1Kančí maso s kostí(nejlépe žebra) odblaníme, omyjeme, osušíme, česnek utřeme se solí a vetřeme do masa. Maso zavěsíme na hák a dáme do udírny cca na 2 hodiny. Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme nahrubo, očistíme mrkev, celer, petržel a pokrájíme na větší kusy. Uzené maso vložíme do pekáče, posypeme cibulí a zeleninou, okořeníme celým pepřem, novým kořením, jalovcem, bobkovým listem, podlijeme troškou vody, vložíme do trouby a pečeme 45 minut. Podle potřeby podléváme. Maso obereme od kosti, naporcujeme, ze šťávy vybereme celé koření a šťávu rozmixujeme. Přilijeme červené víno a podusíme, dokud šťáva nebude hustá tak akorát.
- 2Maso se šťávou upravíme na talíře a podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.