Kančí maso z udírny

200 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
8 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
895 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kančí maso s kostí(nejlépe žebra) odblaníme, omyjeme, osušíme, česnek utřeme se solí a vetřeme do masa. Maso zavěsíme na hák a dáme do udírny cca na 2 hodiny. Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme nahrubo, očistíme mrkev, celer, petržel a pokrájíme na větší kusy. Uzené maso vložíme do pekáče, posypeme cibulí a zeleninou, okořeníme celým pepřem, novým kořením, jalovcem, bobkovým listem, podlijeme troškou vody, vložíme do trouby a pečeme 45 minut. Podle potřeby podléváme. Maso obereme od kosti, naporcujeme, ze šťávy vybereme celé koření a šťávu rozmixujeme. Přilijeme červené víno a podusíme, dokud šťáva nebude hustá tak akorát.
  • 2
    Maso se šťávou upravíme na talíře a podáváme s chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.