Kančí ragú s houskovým knedlíkem
120 min.
Ingredience
- Knedlíky
- 500gramůRohlíky bílé
- 500mililitrůMléko polotučné
- 120gramůMáslo čerstvé
- 7kusůVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- Ragú
- 400gramůKančí krkovička
- 70gramůMrkev kořen
- 70gramůCeler bulvový
- 70gramůPetržel kořen
- 50gramůŠalotka
- 100gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 100mililitrůVíno červené
- 250mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaRozmarýn čerstvý
- 1lžičkaDivoké koření celé
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
919 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
47 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ragú: V kastrolu na rozpáleném oleji orestujeme očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu, šalotku a na kostky nakrájené maso. Přidáme rajčata a víno, necháme vyvařit. Potom přidáme demi-glace, koření a bylinky. Dusíme do změknutí masa.
- 2Knedlíky: Bílé pečivo nakrájíme na kostičky, vsypeme do mísy a přelijeme vlažným mlékem. Mléko necháme vstřebat.
- 3Změklé máslo vyšleháme, přimícháme žloutky a potom i pevný sníh ušlehaný z bílků. Do směsi vmícháme namočené pečivo, osolíme a okořeníme špetkou muškátového oříšku.
- 4Připravenou hmotu zabalíme do potravinářské fólie a ještě do alobalu. Knedlíky vaříme ve vodě nebo páře cca 20-25 minut, podle velikosti knedlíků.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.