Kančí řízky s játry
45 min.

Ingredience
- 600gramůKančí kýta
- 3stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 200gramůJátra kuřecí
- 50gramůSádlo vepřové škvařené
- 1kusCitrony
- 1lžícePetržel - nať
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,25lžičkaKmín mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
38 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kančí kýtu očistíme, nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme, zaprášíme mletým kmínem a potřeme prolisovaným česnekem. Maso zakapeme olejem a necháme alespoň hodinu marinovat. Cibuli pokrájíme na kolečka, očištěná játra rozkrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Citron krájíme na plátky, máslo na lístky.
- 2Odleželé maso na mírném plameni smažíme z obou stran do zlatova. Poté řízky vyjmeme, poklademe plátky citronu, lístky másla, naskládáme do pekáče a v mírně zahřáté troubě držíme v teple.
- 3Ve výpeku zpěníme cibuli, přidáme játra a osmažíme je.
- 4Řízky podáváme s játrovou směsí a sypeme natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.