Kančí roláda plněná králičím masem
80 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyKančí bok
- 500gramůKráličí maso
- 4kusyRohlíky bílé
- 1decilitrMléko polotučné
- 3kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 400mililitrůVoda pitná
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
14 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kančí bok vykostíme a rozřízneme tak, aby vznikl plát. Lehce naklepeme, osolíme a poprášíme paprikou.
- 2Dva rohlíky nakrájíme a namočíme do mléka, jednu cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petržel jemně nasekáme, dva rohlíky nakrájíme na kostičky.
- 3Vykostěného králíka umeleme a v míse promícháme se zbylými surovinami, přimícháme vejce, okořeníme mletým pepřem a drceným kmínem.
- 4Směsí potřeme plát masa, zavineme, převážeme potravinářským provázkem a vložíme na pekáč spolu s dvěma cibulemi, které jsme nakrájeli na kolečka. Roládu podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, podlijeme horkou vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.