Kančí roláda s houbami
90 min.
Ingredience
- 2kilogramyKančí bok
- 2kusyRohlíky bílé
- 80mililitrůMléko plnotučné
- 120gramůHouby čerstvé
- 200gramůBrambory
- 500mililitrůVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyCibule
- 2lžíceOlej rostlinný
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 4kusyNové koření celé
- 4kusyPepř černý celý
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
89 g
Tuky
20 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kančí bok vykostíme a rozřízneme tak, aby vznikl plát. Lehce naklepeme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem.
- 2Rohlíky a houby nakrájíme na kostičky, petrželovou nať nasekáme, uvařené brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme a vše smícháme v míse spolu s rozšlehanými vejci, solí a pepřem.
- 3Směsí potřeme plát masa, zabalíme a převážeme potravinářským provázkem.
- 4V pekáči zpěníme na oleji cibuli nakrájenou na plátky, přidáme roládu, posypeme ji drceným kmínem, osmažíme ze všech stran, zasypeme paprikou, necháme ji zpěnit. K masu přidáme celý pepř, nové koření, podlijeme vývarem a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, podlijeme horkou vodou.
- 5Měkké maso vyjmeme z pekáče a držíme na teple. Šťávu zahustíme světlou jíškou, kterou jsme připravili z másla a hladké mouky, rozředíme vývarem a alespoň čtvrt hodiny povaříme. Poté omáčku přecedíme a podáváme s plátky rolády, kterou jsme zbavili provázku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.