Kančí roláda s nádivkou z fazolí
85 min.
Ingredience
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 1,2kilogramyKančí bok
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
- Na nádivku
- 150gramůRohlíky bílé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 100mililitrůMléko polotučné
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůFazole bílé v mírně slaném nálevu
- 4stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžícePetržel - nať
- Na omáčku
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
12 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
353 mg
Postup přípravy
- 1Fazole scedíme a necháme okapat, rohlíky nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem, česnek prolisujeme, petrželovou nať nasekáme.
- 2V míse smícháme fazole, namočené rohlíky, polovinu česneku, petrželovou nať, mletou papriku, pepř, sůl a řádně promícháme.
- 3Kančí vykostěný bok rozřízneme na plát, natřeme nádivkou, srolujeme, potřeme zbylým česnekem, osolíme, posypeme kmínem a převážeme provázkem.
- 4Roládu vložíme do pekáče, podlijeme vývarem a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem, obracíme a je-li třeba, přilijeme teplou vodu.
- 5Upečenou roládu vyjmeme, zbavíme provázku a maso držíme na teple. Vypečenou šťávu zredukujeme, vmícháme mouku, orestujeme, poté zašleháme vodu a alespoň čtvrt hodiny povaříme. Hotovou omáčku přecedíme.
- 6Roládu naporcujeme a podáváme přelitou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.