Kančí roláda s nádivkou z fazolí

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
12 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
353 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazole scedíme a necháme okapat, rohlíky nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem, česnek prolisujeme, petrželovou nať nasekáme.
  • 2
    V míse smícháme fazole, namočené rohlíky, polovinu česneku, petrželovou nať, mletou papriku, pepř, sůl a řádně promícháme.
  • 3
    Kančí vykostěný bok rozřízneme na plát, natřeme nádivkou, srolujeme, potřeme zbylým česnekem, osolíme, posypeme kmínem a převážeme provázkem.
  • 4
    Roládu vložíme do pekáče, podlijeme vývarem a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem, obracíme a je-li třeba, přilijeme teplou vodu.
  • 5
    Upečenou roládu vyjmeme, zbavíme provázku a maso držíme na teple. Vypečenou šťávu zredukujeme, vmícháme mouku, orestujeme, poté zašleháme vodu a alespoň čtvrt hodiny povaříme. Hotovou omáčku přecedíme.
  • 6
    Roládu naporcujeme a podáváme přelitou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.